19 Ağustos 2012 Pazar

Clinique-All About Eyes Göz Kremi




Çok enteresan bu krem ile maceram.
Yurtdışından alışveriş yasaklanmadan önce, son aldığım ürünlerden biri kendisi.. Çilek'te seyahat boyları indirimdeydi ve 7 ml'lik kavanozlar 2'li paket halinde satılıyordu.
Açıkçası kavanozdaki kremlerden pek hazetmiyorum, hele göz kremiyse hiç..
Bu yüzden 7 ml lik 2 kavanoz halinde olması işime geldi, en azından normalde biteceği sürenin yarısında biter, aylarca elimle mıncıklamamış olurum diye düşündüm.

Meraklı bubble, tabi almadan önce, aylarca düşünmüş ve kremle ilgili yorumları okumuştu. Yorumlar çok ilginçti, bir kısmı çok kötü bir krem, paranıza yazık, bir kısmı da hayatımın göz kremi, asla vazgeçemem diyordu.. Açıkçası bu tür yorumlar beni her zaman o ürünün güzel bir ürün olduğuna inandırır, neden bilmiyorum. İçimdeki deneme arzusu daha da güçlenir:)

neyse efendim, hazır bu yorumları okumuşken, hazır 2li paket bu kadar uygunken alayım dedim, iyi ki almışım.

Kremi ilk denemem de böyle demedim tabii.. Sürdüm, anında emildi hatta emilmedi, cildimde kurudu gibi hissettim..
Kavanozdaki görüntüsü jelimsi -balm görüntüsünde. Elinize alıp ciltte dağılırken ise aşırı derecede silikon- köpük fondöten gibi falan bir his veriyor, hiç hoşuma gitmemişti.

O gece ben bu kremi aldığıma lanet olsun dedim, sürdüm yattım. Göz kenarlarımı resmen daha da kuruttu, bunun neresi nemlendirici falan dedim, konuşa konuşa uyudum

Sabah uyandığımda ise farkı anladım. Her sabah gözlerimde oluşan ve yaklaşık 2 saat inmeyen kurbağa gözü şişliklerim yoktu, şaşırdım, yok artık , bu kremden değildir, tesadüftür dedim.

İkinci gece yine sürdüm, ama yok, resmen göz çevremi kurutuyor, bu da son olsun, birine veririm dedim.Ama ikinci sabah da şişmemiş, dinlenmiş ve daha güzel bir göz çevresiye uyanınca  yok dedim Bubble, verme sen bu kremi..

 Sonuç mu? Kışın bu kremi kullanmam dedim, yaza saklayayım. Çünkü kış için gerçekten çok hafif bir krem ve benim göz çevremi nemlendirmekten çok daha da kuruttu.

Ama yaz için, Mayıs ayından beri hayatımın göz kremi oldu diyebilirim..Bu kremi kullandığım gecelerin ertesi sabahı kesinlikle göz çevremde şişlik olmuyor.Bir gece sürmesem, unutsam, ertesi sabah şiş gözlerle uyanıyorum.

Bu kremden öcne, bir göz kreminin göz çevresi şişliğini önleyebileceğine asla inanmazdım ama olurmuş demek :)

Bu arada, İzmirliler bilirler, İzmir'de yazın krem sürmek imkansız gibidir. Vıcık vıcık, yapış yapış olursunuz, en kuru yeriniz bile havanın neminden kremi emmez, fenalık geçirirsiniz.

İşte bu krem tam bu havalar için... Yazın az olan nem ihtiyacını karşılayabilecek yeterlilikte.

Yan, bu kremi bir daha alır mıyım? Evet, her yaz bu kremi kullanacağım. Bu arada, yedekte halen açmadığım Nivea Q10 Roll on göz kremim de var, onun da çok iyi olduğunu okudum. Onu henüz denemedim, bu kavanoz bitince ona geçeceğim. Eğer o krem de beklentimi karşılarsa- ki kendisi şişlikler için çok iddialı, fiyatı da daha uygun olduğundan onunla devam edebilirim.

Kış için bunun Rich versiyonunu deneyebilirim ki o krem için çok yoğun olduğu söyleniyor, denemek gerek..

Bir de keşke kavanozda değil , tüpte olsa.. Ama maalesef, selective markalar, kavanoz her zaman müşterilerin gözünü daha çok doyurduğu, daha lüks ve estetik durduğu için tüp/pompa yerine bu tarz ambalajları tercih ediyor..

Maalesef USB kablom yine bozulmuş, fotoğraflarını çektiğim halde aktaramadım, sinir oldum :(:(

Oysa kremin gerçek dokusunu ve rengini yansıtabilmek için çok uğraşmıştım :(

Kremin içeriği:

 ( gördüğünüz gibi silikon ilk madde, aslında çok da masun bir krem değil ve verdiği köpük hissi de buradan kaynaklanıyor)

Cyclomethicone polysilicone-11, purified water, isostearyl palmitate, polyethylene, butylene glycol, cyclomethicone, ethylene/acrylic acid copolymer, saxifraga sarmentosa extract, grape extract, shey protein, mulberry root extract, caffeine, phytosphingosine, wheat sphingolipids, scutellaria baiccalensis extract, green olive extract, green tea extract, cholesterol, linoleic acid, tocopheryl acetate, magnesium ascorbyl phosphate, pyridoxine diplamitate, sucrose, glyceryl laurate, lactose, dimethicone xopolyol, quaternium-18 bentonite, petrolatum, cetyl dimethicone copolyol, propylene carbonate, sodium chloride, disodium edta, iron oxides.

Edit: içim rahat etmedi, bari telefonumla çektiğim bir fotoğrafı koyayım dedim, net değil ama..



3 yorum:

  1. Harika bir yazı uygunsa ben de deneyeceğim. :)

    YanıtlaSil
  2. 2 gündür kullanıyorum ama malesef göz çevremi tahriş etti. Bir çok yorumda aynı şikayet var.

    YanıtlaSil
  3. 2 gündür kullanıyorum ama malesef göz çevremi tahriş etti. Bir çok yorumda aynı şikayet var.

    YanıtlaSil